субота, 30 січня 2021 р.

 

 


            "Кіборги на захисті Вітчизни"

                                             (патріотичний екскур)

          16 січня в Україні в Україні відзначається День пам'яті "кіборгів", які захищали Донецький аеропорт з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015року. "Кіборгами" нескорених українців назвав сам ворог. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах. Україна отримала нових Героїв.

Одним із них є уродженець с. Підлісний Олексинець, наш земляк Шиян Віктор Миколайович. Доброволець, патріот, наш Герой і гордість України. Віктор пішов добровольцем в АТО в серпні 2014 року. Проходив військову підготовку на Житомирському полігоні. В листопаді 2014 року перекинули в Донецьку область, обороняли населений пункт-Водяне. Грудень 2014-січень 2015р. перебував в Донецькому аеропорту. З цього пекла вийшов з 20 на 21січня2015р. одним з останніх, хто залишився в живих. Із ним ще 12 чоловік. Був командиром гранатометників.

Має чотири державні нагороди. Орден за мужність lll ступеня вручив йому Президент України П. Порошенко. Служив в десантно-штурмовому 90-му батальйоні 81-ої десантно-штурмової бригади.

Легендарна оборона Донецького аеропорту тривала 242 доби, стала найбільш героїчною і трагічною в неоголошеній війні Росії проти України. Це велика рана, яка назавжди залишиться в нашій пам'яті, в історії України.

Честь і слава Героям, захисникам України! Хай Господь їх береже!

Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар